Maatregelen

Het aanbod op het marktplein varieert continu. De markt ontwikkelt en de behoeftes veranderen. Op deze pagina vind je een overzicht van alle soorten advies en alle duurzaamheidsmaatregelen die worden aangeboden op het marktplein. In veel gevallen kun je doorklikken op de website van verbeterjehuis.nl voor (detail) informatie. 

Totaaladvies

Ben je benieuwd naar de beste duurzamingsmaatregelen voor jouw woning? Wil je dat er gericht iemand naar jouw situatie kijkt en objectief bepaalt wat het beste is? Kies van voor dit totaaladvies. De adviseur kent de aanbieders en alle producten.

Totaaladvies + levering maatregelen

Dit product kun je het totaalpakket noemen. Een objectief en persoonlijk advies inclusief de levering en eventuele installatie van de gekozen verduurzamingsmaatregel(en). Ontzorging in het proces van planning en financiering is ook mogelijk.

Dakisolatie

Isolatieglas

Door isolatieglas blijft je warmte in je huis. Je bespaart energie en je huis wordt comfortabeler. Bovendien zul je minder geluidsoverlast ervaren. Denk hierbij aan HR++ glas en triple glas. Klik hier voor meer informatie. Door veel van onze standhouders wordt glas geleverd in combinatie met kunststof of aluminium kozijnen.

Kleine maatregelen (tochtstrippen en radiatorfolie)

De gemakkelijkste manier van energie besparen is minder verbruiken. Ogenschijnlijk kleine maatregelen zoals het dichten van kieren, het toepassen van tochtstrips, het vervangen van je douchekop of het plaatsen van radiatorfolie hebben grote impact op je energieverbruik.

Gevelisolatie

Er zijn verschillende manieren om je (buiten)muren te isoleren. Dit kan door spouwmuurisolatie, maar bijvoorbeeld ook door een voorzetwand. Klik hier voor meer informatie.

Zonneboiler

Een zonneboiler kun je inzetten voor je warm water in de douche of keuken. Je kunt hem gebruiken samen met een conventionele ketel of bijvoorbeeld een warmtepomp. Klik hier voor meer informatie.

Warmteafgifte

Warmteafgifte in je huis is belangrijk voor een goed klimaat en voldoende comfort. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om energie(kosten) te besparen door bijvoorbeeld een infrarood-radiator of via vloerverwarming.

Verbruiksmanager

Inzicht in je verbruik is van groot belang. Een energieverbruiksmanager kan je helpen om dit inzicht te verkrijgen en energie te besparen. Klik hier voor meer informatie.

Koeling

Vooral in de zomer is het koelen van je woning belangrijk en comfortabel. Het is belangrijk de zon zoveel mogelijk buiten te houden door bijvoorbeel zonwering of het plaatsen van airconditioning. Er zijn verschillende mogelijkheden om je huis te koelen en onze aanbieders bieden veel mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie over koelmogelijkheden.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zie je op veel daken. Doordat ze steeds goedkoper en effici├źnter worden een ideale manier om je eigen stroom op te wekken. Er zijn veel soorten en maten en de exacte toepassing hangt af van jouw situatie. Klik hier voor meer informatie over zonnepanelen.

(hybride) warmtepomp

Een (hybride) warmtepomp werkt hetzelfde als een traditionele cv-ketel, maar werkt (grotendeels) op stroom in plaats van gas. Klik hier voor meer informatie over deze maatregel.

Ventilatie

Het ventileren van je woning is van groot belang voor je gezondheid en je leefcomfort. Door slim te ventileren (door bijvoorbeeld warmte terugwinning of automatische regeling) is het mogelijk hier flink energie op te besparen. Klik hier voor meer informatie.

Vloerisolatie

Vloerisolatie is een ideale manier om tocht en vocht in je woning te voorkomen. Naast warme voeten bespaar je ook op je energierekening. Klik hier voor meer informatie en om te bepalen of jouw woning geschikt is voor vloerisolatie.

Warm water

Deze maatregel omvat warm tapwater (zoals een Quooker in je keuken) en bijvoorbeeld douche warmte terugwinning. Klik hier voor meer informatie.

Elektrisch koken

Je gasfornuis vervangen door een elektrische (inductie) kookplaat heeft impact op je gasverbruik en dus op je energiekosten.

Glas-, kozijnpaneel- of deurisolatie

Spouwmuurisolatie

Zolder- of vlieringisolatie

Zonwering

Om het huis koel te houden in de zomer is zonwering een waardevolle oplossing. De warmte blijft buiten en daarmee is het een ideale isolatieoplossing.

Laadpalen

Thuis de auto opladen met een eigen laadpaal. Dit kan ook bij een kantoor of andere locatie.

Thuisbatterij (Particulier of MKB)

Het tijdelijk opslaan van overtollige energie om het later weer te kunnen gebruiken. In vele vormen en maten beschikbaar.